Portfolio Category: Zwitserland

Gruyère Alpage

Gruyère Alpage Gruyère is een harde kaas van rundermelk, genoemd naar de Zwitserse stad Gruyères. De kaas heeft sinds 2001 het Zwitserse AOC keurmerk. Voor een kaaswiel van 35 kg is ongeveer 400 liter verse, rauwe melk nodig. De koeien die de melk leveren, voeden zich zomer's met weidegras en eten in de winter hooi. Er mag geen…
Lees verder

Monlesi

Monlesi. Een mooie Alpagekaas van rauwe koemelk uit het Zwitserse deel van de Jura rondom Neuchatel. De naam is afkomstig van 'la Glacière de Monlesi', de grootste ondergrondse gletsjer in de Jura. Net als de Comté (ook uit de Jura maar dan aan de Franse kant) heeft Le Monlesi mooie fruitige tonen. Monlesi is ook…
Lees verder

Vacherin Fribourgeois AOP

Vacherin Fribourgeois AOP Deze Zwitserse versie is één van de kaassoorten die het roodgele Europese AOP-keurmerk mag voeren. Als streekproduct is Vacherin Fribourgeois AOP, van rauwe of licht verwarmde melk, een voorbeeld van subtiele smaken van de flora in de Alpen en de hoogvlakten rond Freiburg. Deze hoofdstad van het gelijknamige Zwitserse kanton Fribourg ligt…
Lees verder

Vacherin Mont d’Or/ Mont d’Or

Vacherin Mont d’Or en Mont d'Or Een seizoensgebonden kaas! Nadat de koeien van de alpenweiden terugkomen naar de stal ligt de melkproductie hoger dan in de zomer. Maar niet genoeg om hele wielen Comté of Gruyère te produceren, dus maken de boeren er deze zacht lopende Vacherin mee. Vacherin Mont d'Or is een gewassenkorstkaas uit…
Lees verder