Portfolio Category: Nederland

Romero

Romero wordt gemaakt van rauwe melk en de korst wordt ingewreven met een rozemarijnmengsel en een aantal maanden gerijpt. Hierdoor trekt de smaak langzaam in de kaas, deze korst eet je niet mee. De familie Verweij (Vader Wim, Moeder Lies en zoon Floor) heeft een melkveehoudersbedrijf in IJsselstein met 60 melkkoeien. De kaas is geschikt…
Lees verder

Wilde Weide van Blaarkop koeien

Deze Wilde Weide kaas wordt biologisch dynamisch gemaakt door de famile van Gaalen in Noordeloos in de Alblasserwaard. De koeien zijn voor het overgrote deel van het Blaarkop-ras, met de karak­teristieke witte kop en zwart omrande ogen. Het is een inmiddels zeld­zaam ras, dat van oudsher in de Oude Rijnstreek voorkomt, de streek waar Maria…
Lees verder

Boeren Goudse Oplegkaas van Captein

Boeren Goudse Oplegkaas BGO is een unieke kaas, gemaakt op ambachtelijke wijze. Aan de rand van het Groene Hart in de Grote Polder rond Zoeterwoude ligt, in de landelijke Weipoort, de Kaasboerderij van de Magdalene Captein en haar familie. Op hun bedrijf wordt volgens oude tradities en op ambachtelijke wijze, reeds generaties lang boerenkaas gemaakt.…
Lees verder

Petemoei

Petemoei Een lactisch gestremd rauwmelks koeienkaasje met een Witflorakorst: de Geotrichum candidum en dierlijk stermsel. Lactisch gestremd betekent dat men zo min mogelijk stremsel toevoegt en daardoor een rullig zuivel krijgt.  Daarna wordt de wrongel in een grotere vorm geschept, waardoor het kaasje wat smeuïger blijft. Petemoei rijpt 5-8 weken. Omschrijving: een ribbelige huid met daaronder…
Lees verder