Portfolio Category: Nederland

Romero

Romero wordt gemaakt van rauwe melk en de korst wordt ingewreven met een rozemarijnmengsel en een aantal maanden gerijpt. Hierdoor trekt de smaak langzaam in de kaas, deze korst eet je niet mee. De familie Verweij (Vader Wim, Moeder Lies en zoon Floor) heeft een melkveehoudersbedrijf in IJsselstein met 60 melkkoeien. De kaas is geschikt…
Lees verder

Wilde Weide van Blaarkop koeien

Deze Wilde Weide kaas wordt biologisch dynamisch gemaakt door de famile van Gaalen in Noordeloos in de Alblasserwaard. De koeien zijn voor het overgrote deel van het Blaarkop-ras, met de karak­teristieke witte kop en zwart omrande ogen. Het is een inmiddels zeld­zaam ras, dat van oudsher in de Oude Rijnstreek voorkomt, de streek waar Maria…
Lees verder

Petemoei

Petemoei Een lactisch gestremd rauwmelks koeienkaasje met een Witflorakorst: de Geotrichum candidum en dierlijk stermsel. Lactisch gestremd betekent dat men zo min mogelijk stremsel toevoegt en daardoor een rullig zuivel krijgt.  Daarna wordt de wrongel in een grotere vorm geschept, waardoor het kaasje wat smeuïger blijft. Petemoei rijpt 5-8 weken. Omschrijving: een ribbelige huid met daaronder…
Lees verder

Grijze Duinen

Grijze Duinen Een kaas van de rauwe melk van koeien, een prachtig resultaat! Kaas heeft tijd nodig, tijd, en niet zomaar een paar dagen! Op de wadden leeft men net iets minder gejaagd! Grijze Duinen is terecht een product van samenwerking op het eiland Terschelling; melk van boerderij 'Cupido' van Gerard en Marion verkaasd door kaasmakerij…
Lees verder