Portfolio Category: Nederland

Boeren Goudse Oplegkaas van Captein

Boeren Goudse Oplegkaas BGO is een unieke kaas, gemaakt op ambachtelijke wijze. Aan de rand van het Groene Hart in de Grote Polder rond Zoeterwoude ligt, in de landelijke Weipoort, de Kaasboerderij van de Magdalene Captein en haar familie. Op hun bedrijf wordt volgens oude tradities en op ambachtelijke wijze, reeds generaties lang boerenkaas gemaakt.…
Lees verder

Petemoei

Petemoei Een lactisch gestremd rauwmelks koeienkaasje met een Witflorakorst: de Geotrichum candidum en dierlijk stermsel. Lactisch gestremd betekent dat men zo min mogelijk stremsel toevoegt en daardoor een rullig zuivel krijgt.  Daarna wordt de wrongel in een grotere vorm geschept, waardoor het kaasje wat smeuïger blijft. Petemoei rijpt 5-8 weken. Omschrijving: een ribbelige huid met daaronder…
Lees verder

Bolle van Köning

Bolle van Köning De naam Bolle verwijst naar de vorm van de kaas! Dat is duidelijk! Maar ook naar de hoogdrachtige koe Sjoukje, (zie foto) die zwaar en rond in de laatste weken van de dracht, alles belichaamde waar deze karaktervolle kaas voor staat. In de streek ten noorden van Zevenaar is het ook een bijnaam…
Lees verder

Grijze Duinen

Grijze Duinen Een kaas van de rauwe melk van koeien, een prachtig resultaat! Kaas heeft tijd nodig, tijd, en niet zomaar een paar dagen! Op de wadden leeft men net iets minder gejaagd! Grijze Duinen is terecht een product van samenwerking op het eiland Terschelling; melk van boerderij 'Cupido' van Gerard en Marion verkaasd door kaasmakerij…
Lees verder