Portfolio Category: Nederland geitenkaas

Kobunder Rinse Geit

Kobunder Rinse Geit In de oude melkfabriek van Veenhuizen, het eertijds beruchte gevangenisoord op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe, maakt Kobunder zijn kazen. Of beter gezegd: daar maakt Martin Schyns kaas; een Limburger die naar het Noorden is verhuisd en die naast kaasmaker ook nog eens bioloog en imker is. Kobunder Rinse Geit…
Lees verder

l’Amuse Signature Brabander Geit

l'Amuse Signature Brabander Geit Deze kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk die door de leden van een coöperatie in Noord-Brabant wordt aangeleverd aan de kaasmakerij. Er wordt een microbieel (vegetarisch) stremsel gebruikt waardoor deze kaas geschikt is voor vegetariërs. Na de bereiding worden de kazen in een natuurpakhuis opgeslagen. Na die rijping volgt een strenge…
Lees verder

Tûne Poer

Tûne Poer De geitenboerderij van Doetie Trinks is klein, heul klein. En met klein bedoel ik dus ongeveer dertig geiten, die elke dag twee keer worden gemolken. Deze geiten, van het Toggenburgerras, staan bekend om hun sobere leefstijl. Die leefstijl gaat bijzonder goed samen met de oorspronkelijke werkwijze op de boerderij van Doetie. Tune is…
Lees verder

Lady’s Blue

Lady's Blue Lady was een zeer karakteristieke geit en de ‘leading lady’ van de kudde, met een vacht in de kleuren van blauwschimmel. Reden genoeg om deze speciale kaas naar haar te vernoemen. Lady’s Blue, een blauwschimmelkaas, is één van de weinige zachte Nederlandse kazen van rauwe melk. De geitenmelk dankt zijn hoge kwaliteit aan…
Lees verder