Portfolio Category: Nederland geitenkaas

G’Blonde Geiten Brie

Op de Willibrordushoeve in Heiloo, een zorgcomplex voor mensen in geestelijke nood, gebeuren de mooiste dingen. Één onderdeel van dit complex is een kaasmakerij, waar de leiding over het kaasmaken rust op de schouders van Jacqueline van den Burg. Deze free-lance boerin creëert de ene noviteit na de andere. Één van deze nieuwkomers is G'Blonde,…
Lees verder

Boesdoek

Boesdoek is Fries voor zakdoek. Doetie Trinks creëerde deze kaas van ongepasteuriseerde geitenmelk. De melk wordt enzymatisch (lees traditioneel) gestremd, waarna de wrongel wordt gesneden en uitgehangen in een "zakdoek". Vandaar de vorm. Doetie was laborante, maar haar roots van de boerderij waren sterker en tegenwoordig maakt zij de mooiste kazen op een boerderij in…
Lees verder

Kobunder Geit

Kobunder  Geit In de oude melkfabriek van Veenhuizen, het eertijds beruchte gevangenisoord op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe, maakt Kobunder zijn kazen. Of beter gezegd: daar maakt Martin Schyns kaas; een Limburger die naar het Noorden is verhuisd en die naast kaasmaker ook nog eens bioloog en imker is. Kobunder Geit is een…
Lees verder

l’Amuse Signature Brabander Geit

l'Amuse Signature Brabander Geit Deze kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk die door de leden van een coöperatie in Noord-Brabant wordt aangeleverd aan de kaasmakerij. Er wordt een microbieel (vegetarisch) stremsel gebruikt waardoor deze kaas geschikt is voor vegetariërs. Na de bereiding worden de kazen in een natuurpakhuis opgeslagen. Waarna l`Amuse haar selectie doet. Van…
Lees verder