Portfolio Category: Nederland geitenkaas

Kobunder Geit

Kobunder  Geit In de oude melkfabriek van Veenhuizen, Kaaslust genaamd, het eertijds beruchte gevangenisoord op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe, maakt Kobunder zijn kazen. Of beter gezegd: daar maakt Martin Schyns kaas; een Limburger die naar het Noorden is verhuisd en die naast kaasmaker ook nog eens bioloog en imker is. Kobunder Geit is…
Lees verder

l’Amuse Signature Brabander Geit

l'Amuse Signature Brabander Geit Deze kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk die door de leden van een coöperatie in Noord-Brabant wordt aangeleverd aan de kaasmakerij. Er wordt een microbieel (vegetarisch) stremsel gebruikt waardoor deze kaas geschikt is voor vegetariërs. Na de bereiding worden de kazen in een natuurpakhuis opgeslagen. Waarna l`Amuse haar selectie doet. Van…
Lees verder

Lady’s Blue

Lady's Blue Lady was een zeer karakteristieke geit en de ‘leading lady’ van de kudde, met een vacht in de kleuren van blauwschimmel. Reden genoeg om deze speciale kaas naar haar te vernoemen. Lady’s Blue, een blauwschimmelkaas, is één van de weinige zachte Nederlandse kazen van rauwe melk. De geitenmelk dankt zijn hoge kwaliteit aan…
Lees verder

Machère

Machère Een boomstamvormig geitenkaasje van 'oorspronkelijk werkende' geitenhouderij 'De Oude Streek' in het Groningse Westerkwartier; het grensgebied van Groningen, Drenthe en Friesland. Hanneke Kuppens maakt op traditionele wijze een assortiment aan rauwmelkse kaas. Een smeuïge witschimmelkaas in de vorm van een boomstammetje. Het kaasje is lactisch gestremd en daardoor ruller (in het hart), frisser en…
Lees verder