Portfolio Category: Italië

La Tur

La Tur De naam van dit heerlijke kaasje betekent ‘de toren’. Een intens romig feestje met een bijna onweerstaanbaar, delicaat karakter. Omdat de boeren in het Noord-Italiaanse Piëmont meerdere type dieren op de boerderij hielden kwam het mengen van de verschillende melksoorten logischerwijs veel voor. Een cup-cakekaasje dat gemaakt is van, in dit geval, gethermiseerde koeien-,…
Lees verder

Stravacco

Stravacco Stravacco wordt gemaakt van de ongepasteuriseerde melk van koeien van het Bruna-ras. De smaak is romig, fris en aromatisch. De boerderij staat in Vidor, in de buurt van Treviso. In de zomer gaat de hele familie naar de kaasmakerij in de buurt van Malga Mariech op 1500 meter hoogte. Melksoort: ongepasteuriseerde koemelk Gewicht: ongeveer…
Lees verder

Mozzarella di Bufala

MOZZARELLA DI BUFALA Mozzarella wordt gemaakt van koemelk (of erger nog, melkpoeder!) en buffelmelk; de mozzarella van waterbuffels is iets hoger in calciumgehalte en lager in cholesterolgehalte. Mozzarella van buffels wordt in het algemeen hoger gewaardeerd dan de koemelkvariant. l`Amuse verkoopt natuurlijk de 'oorspronkelijke' buffelmozzarella. En dat proeft u!
Lees verder

Gorgonzola Dolce

Gorgonzola Dolce Deze Gorgonzola is veel zachter en romiger dan zijn originele variant, de Gorgonzola Picante. De romigheid en zachtere smaak ontstaat door het hogere vochtgehalte in de kaas. Gorgonzola Dolce wordt meestal verkocht in kleinere, vacuümverpakte, stukken maar dat komt de smaak zeker niet ten goede. De hele kaas weegt ongeveer 12 kilo en…
Lees verder