Portfolio Category: Italië

Ol Sciur

Waanzinnige Blauwader uit Italië. ​Gemaakt van rauwe geitenmelk en vervolgens gerijpt met Blauwe Bessen en rozenblaadjes. ​ Hierdoor krijgt u het zoete van de blauwe bes, bloemige van de rozenblaadjes, ziltige tonen van de blauwader en een kleine kick van de geitenmelk in de nasmaak. ​Een eye-catcher op uw plank en een feestje voor uw…
Lees verder

Nero fumé

Nero fumé Een gepasteuriseerde  koemelk kaas uit Veneto in noord Italië gemaakt door Sergio Moro. De boerderij is al sinds 1930 in het bezit van de familie Moro  in die tijd werd de melk door de grootvader van Sergio gewoon verkocht. In 1980 besloot Sergio de oude tradities van het maken en rijpen van kaas…
Lees verder

Grana Padano DOC

Grana Padano DOC Een harde Italiaanse kaas van melk van op grasweiden grazende koeien die heel langzaam rijpt; Er zijn voorbeelden van zes jaar oude kazen die nog steeds fruitig en zoet zijn.  De naam is afkomstig van Grana (korrels van de gemalen kaas) en Padano, (de Italiaanse naam voor de Povlakte) Grana Padano lijkt veel op…
Lees verder