Portfolio Category: Italië

Nero fumé

Nero fumé Een rauwmelkse koeienkaas uit Veneto in noord Italië, gemaakt door Sergio Moro. De boerderij is al sinds 1930 in het bezit van de familie Moro maar in die tijd werd de melk door de grootvader van Sergio gewoon verkocht. In 1980 besloot Sergio de oude tradities van het maken en rijpen van kaas…
Lees verder

Robiola Pineta

Robiola Pineta De Robiola kent verschillende verschijningsvormen en kan van meerdere soorten melk gemaakt zijn of combinaties daarvan. Afhankelijk van de producent en de samenstelling van de kudde. Deze Robiola Pineta is een jong, vierkant en rauwmelkse gewassenkortstkaas van koemelk uit de Piëmonte, waarbij de kaas tijdens rijping en vervoer contact heeft met dennentakjes waardoor de smaak van…
Lees verder

Stravecchio

Stravecchio Een roodflorakaas uit Treviso in noord-oost Italië, iets ten noorden van Venetië. Hier begrazen de Jerseykoeien 's zomers de bergen. In de winter maken de boeren gebruik van door hen zelf geoogst kuilvoer. De kaas is rauwmelks en komt van koeien die pas aan het einde van het seizoen melk geven. Dat resulteert in een…
Lees verder

Grana Padano DOC

Grana Padano DOC Een harde Italiaanse kaas van melk van op grasweiden grazende koeien die heel langzaam rijpt; Er zijn voorbeelden van zes jaar oude kazen die nog steeds fruitig en zoet zijn. Bovendien is de kaas niet zo vet als de Parmezaanse evenknie. De naam is afkomstig van Grana (korrels van de gemalen kaas) en…
Lees verder