Portfolio Category: Iberisch schiereiland

Valdeon

Deze bijzondere blauwaderkaas is gemaakt uit een mix van gepasteuriseerde koeien-, schapen- en geitenmelk, komt uit Noord-Spanje ( Picos gebergte)en smaakt elk seizoen weer anders. De reden van gebruik van meerdere melksoorten was, dat wanneer bijvoorbeeld de schapen droog stonden vanwege het lammeren, was er toch nog geitenmelk en koemelk om kaas van te maken. Dat…
Lees verder

Azeitao

Queijo da Azeitao Een producent van de Serra da Estrela verhuisde voor de liefde naar Setubal. Hij begreep al snel dat kazen met het formaat van de Serra da Estrela, voor de stadse tweeverdieners van Lissabon te groot zou zijn. Daarom creëerde hij de kleine vegetarische Azeitao. Verleidelijk, voluptueus zuivel onder een licht-gewassen korst. Deze…
Lees verder

Ilha Branca

Ilha Branca Een op de Goudse kaas geïnspireerde kaas van 18 maanden die gemaakt is uit rauwe koemelk en met dierlijk stremsel, afkomstig van de Azoren. de Nederlandse zeevaarders stuitten, tijdens hun ontdekkingsreizen, op de Azoren, het warmere, vochtiger klimaat en de groenheid verleidden de zeelui daar te blijven en het boerenvak te verkiezen boven…
Lees verder

Queijo da Serra da Estrella

Queijo da Serra da Estrella Deze kaas mag eigenlijk wel één van Portugal's gastronomische hoogtepunten genoemd worden en is traditioneel, gewikkeld in kaasdoek. De productie van deze rauwmelkse, lepelbare kaas van schapenmelk uit de regio Serra da Estrella (oost Portugal) is aan zeer strikte regels gebonden en wordt meestal in de maanden november tot maart geproduceerd. Ook…
Lees verder