Portfolio Category: Frankrijk geitenkaas

Cabrioulet, chèvre uit de Ariège.

Cabrioulet, chèvre uit de Ariège. Ariège is één van de 83 departementen die werden gecreëerd tijdens de Franse Revolutie, op 4 maart 1790 en behoort tegenwoordig tot de regio Occitanie. Cabrioulet is een rauwmelks geitenkaasje dat minimaal 2 maanden wordt gerijpt. Gedurende deze periode wordt de korst gewassen zodat de roodbacterie op de korst ontstaat. Deze geeft de kaas haar aromatische geur…
Lees verder

Tomme de Chèvre Cendré

Tomme de Chèvre Cendré Een mooie rauwemelkse geitenkaas uit de Poitou, de korst wordt bestrooid met as, een oude conseveringsmethode die voorkomt dat de kaas uitdroogt. De kaas is hele jaar door verkrijgbaar en de smaak is zeer genuanceerd en fruitig. Tomme de Chèvre Cendré is niet geschikt voor zwangere dames!
Lees verder

Coeur du Berry

Coeur du Berry Niet alleen is Coeur du Berry een fantastisch nieuw kaasje in het rijtje hartvormige kazen, het heeft in dit geval zijn speciale vorm te danken aan het feit dat het in de buurt van een dorpje genaamd 'Saint Valentin' (tussen Châteauroux en Bourges in het midden van Frankrijk) ontstaan is. 'Saint Valentin?'…
Lees verder

Fleur de Solonge

Fleur de Solonge Zoals de naam al doet vermoeden, is deze Fleur de Sologne een in de plaats Sologne in de regio Loir-et-Cher (Centre - Val de Loire), geproduceerde kaas van rauwe geitenmelk in de vorm van een bloem. Aan het begin van de rijping van 10 tot 15 dagen wordt de korst met de…
Lees verder