Portfolio Category: Frankrijk geitenkaas

Tomme de Chèvre Cendré

Tomme de Chèvre Cendré Een mooie rauwemelkse geitenkaas uit de Poitou, de korst wordt bestrooid met as, een oude conseveringsmethode die voorkomt dat de kaas uitdroogt. De kaas is hele jaar door verkrijgbaar en de smaak is zeer genuanceerd en fruitig. Tomme de Chèvre Cendré is niet geschikt voor zwangere dames!
Lees verder

Coeur du Berry

Coeur du Berry Niet alleen is Coeur du Berry een fantastisch nieuw kaasje in het rijtje hartvormige kazen, het heeft in dit geval zijn speciale vorm te danken aan het feit dat het in de buurt van een dorpje genaamd 'Saint Valentin' (tussen Châteauroux en Bourges in het midden van Frankrijk) ontstaan is. 'Saint Valentin?'…
Lees verder

Fleur de Solonge

Fleur de Solonge Zoals de naam al doet vermoeden, is deze Fleur de Sologne een in de plaats Sologne in de regio Loir-et-Cher (Centre - Val de Loire), geproduceerde kaas van rauwe geitenmelk in de vorm van een bloem. Aan het begin van de rijping van 10 tot 15 dagen wordt de korst met de…
Lees verder

Cornilly Affiné

Cornilly Affiné Een geitenkaasje uit Berry in de vallei van de Loire. De streek maakt tegenwoordig deel uit van de nieuwe regio 'Centre-Val de Loire'. Een cilindervormig kaasje van ongeveer 250 gram. Deze frisse kaas heeft een puur witte buitenkant en een zacht, beschimmeld interieur dat vol is van verse geitenkaasaroma. De kaas rijpt gedurende drie à…
Lees verder