Portfolio Category: Frankrijk schapenkaas

Onetik, Bleu des Basques

Onetik, Bleu des Basques Een fantastische, halfharde, niet zoute blauwschimmel van gepasteuriseerde, niet afgeroomde schapenmelk uit Frans Baskenland. Het leven schapen van de rassen Manech en Basco-Béarnaise. De herders uit dit onherbergzame gebied hebben het maken van kaas uitbesteed aan coöperaties. De onze komt van fromagerie Berria de Onetik, die bij ruim 150 boeren de…
Lees verder

Etorki

Etorki Een kaas van gepasteuriseerde schapenmelk uit Mauléon-Licharre in het Franse Baskenland, waarvan de naam 'Oorsprong' betekent. De melk komt van het lokale ras 'Manech à Tête Rousse', een typisch melkras met een rossige kop en poten en een dikke, witte vacht. De kaas wordt gemaakt zoals de schaapherders vanouds deze kaas maakten. Etorki heeft geen AOC/AOP-keurmerk, in…
Lees verder

Carré Corse

Carré Corse Een volle, pittige schapenkaas uit ongepasteuriseerde melk met een gewassen korst, afkomstig van de noordzijde van Corsica. Door de zilte zeelucht en daardoor dito grassen en kruiden ontstaat een romige, ziltige kaas met een diep animale smaak. Deze kaasjes zijn beroemd geworden door de verhalen van Astérix en Obélix, waarbij de piraten (wier…
Lees verder

A Filetta Brebis/Chèvre

A Filetta Brebis/Chèvre Dit is een pittige roodflora, tegenwoordig van gepasteuriseerde schapenmelk gemaakt op Corsica. Het eiland levert heel veel schapenmelk aan de Roquefort producenten. Gelukkig gaat niet alles naar het vaste land en maken ze o.a. deze pittige stoere schapenkaas. De kaas dankt zijn naam aan het takje van de varen, tevens de naam…
Lees verder