Portfolio Category: Frankrijk schapenkaas

Etorki

Etorki Een kaas van gepasteuriseerde schapenmelk uit Mauléon-Licharre in het Franse Baskenland, waarvan de naam 'Oorsprong' betekent. De melk komt van het lokale ras 'Manech à Tête Rousse', een typisch melkras met een rossige kop en poten en een dikke, witte vacht. De kaas wordt gemaakt zoals de schaapherders vanouds deze kaas maakten. Etorki heeft geen AOC/AOP-keurmerk, in…
Lees verder

Carré Corse

Carré Corse Een volle, pittige schapenkaas uit ongepasteuriseerde melk met een gewassen korst, afkomstig van de noordzijde van Corsica. Door de zilte zeelucht en daardoor dito grassen en kruiden ontstaat een romige, ziltige kaas met een diep animale smaak. Deze kaasjes zijn beroemd geworden door de verhalen van Astérix en Obélix, waarbij de piraten (wier…
Lees verder

A Filetta Brebis/Chèvre

A Filetta Brebis/Chèvre Dit is een pittige roodflora, tegenwoordig van gepasteuriseerde schapenmelk gemaakt op Corsica. Het eiland levert heel veel schapenmelk aan de Roquefort producenten. Gelukkig gaat niet alles naar het vaste land en maken ze o.a. deze pittige stoere schapenkaas. De kaas dankt zijn naam aan het takje van de varen, tevens de naam…
Lees verder

Roquefort Caves Baragnaudes

Roquefort AOP, Caves Baragnaudes Een sublieme Roquefort! Gemaakt van de ongepasteuriseerde lentemelk van de schapen die het eerste jonge gras weer eten. Aan de melk wordt de ouderwetse Penicillium Roqueforti toegevoegd, en niet, zoals vele andere soorten Roquefort, met een combinatie van 5 verschillende soorten schimmel (voor de houdbaarheid, stevigheid, blauwe kleur etc.) Na een…
Lees verder