Portfolio Category: Frankrijk roodflora

Le Vrais Vaudois

Conus is een Zwitserse producent van onze Vacherin Mont d`or welk seizoen loopt van oktober tot en met februari. Vanaf maart tot oktober maakt hij dan Le Vrais Vaudois en kaas gemaakt van gethermiseerde koemelk met laagjes gezuiverd as erin. De bast is in hars gedrenkt en houdt het kaasje in model. Een knipoog naar…
Lees verder

Pont l’Eveque

Pont l'Évêque Pont-l'Évêque is een rauwmelkse koemelkkaas van het type roodflora of gewassenkorstkaas. De kaas is afkomstig uit de Calvadosstreek in Normandië, wordt daar al sinds de 12e eeuw gemaakt en dankt zijn naam aan de plaats Pont-l'Évêque, waar een grote regionale kaasmarkt was. Het waren, in die dagen, de Cisterciënzer monniken die deze kaas…
Lees verder

le Petit Fiancé

le Petit Fiancé De Kleine Verloofde uit de Pyreneeën. De naam slaat terug op het liefdesverhaal van Philippe Garros, een boer, die verliefd werd op de Canadese zangeres Marie-Suzanne, die een stuk groter was dan hij. Phillippe viel als een blok voor de zangeres en ook zij bleef niet bestand voor zijn charmes. Hij maakte…
Lees verder

Vacherin Mont d’Or/ Mont d’Or

Vacherin Mont d’Or en Mont d'Or Vacherin Mont d’Or en Mont d'Or Een seizoensgebonden kaas! Nadat de koeien van de alpenweiden terugkomen naar de stal ligt de melkproductie hoger dan in de zomer. Maar niet genoeg om hele wielen Comté of Gruyère te produceren, dus maken de boeren er deze zacht lopende Vacherin mee. Vacherin…
Lees verder