Portfolio Category: Frankrijk roodflora

Le Vrais Vaudois

Conus is een Zwitserse producent van onze Vacherin Mont d`or welk seizoen loopt van oktober tot en met februari. Vanaf maart tot oktober maakt hij dan Le Vrais Vaudois en kaas gemaakt van gethermiseerde koemelk met laagjes gezuiverd as erin. De bast is in hars gedrenkt en houdt het kaasje in model. Een knipoog naar…
Lees verder

Cabrioulet, chèvre uit de Ariège.

Cabrioulet, chèvre uit de Ariège. Ariège is één van de 83 departementen die werden gecreëerd tijdens de Franse Revolutie, op 4 maart 1790 en behoort tegenwoordig tot de regio Occitanie. Cabrioulet is een rauwmelkse geitenkaas die minimaal 2 maanden wordt gerijpt. Gedurende deze periode wordt de korst gewassen zodat de roodbacterie op de korst ontstaat. Deze geeft de kaas haar aromatische geur…
Lees verder

Pont l’Eveque

Pont l'Eveque Pont-l'Évêque is een rauwmelkse koemelkkaas van het type roodflora of gewassenkorstkaas. De kaas is afkomstig uit de Calvadosstreek in Normandië, wordt daar al sinds de 12e eeuw gemaakt en dankt zijn naam aan de plaats Pont-l'Évêque, waar een grote regionale kaasmarkt was. Het waren, in die dagen, de Cisterciënzer monniken die deze kaas…
Lees verder

le Petit Fiancé

le Petit Fiancé De Kleine Verloofde uit de Pyreneeën. De naam slaat terug op het liefdesverhaal van Philippe Garros, een boer, die verliefd werd op de Canadese zangeres Marie-Suzanne, die een stuk groter was dan hij. Samen begonnen zij een boerderij op 600 meter hoogte op de Col del Fach in Ariège. Hij maakte altijd al kaas…
Lees verder