Portfolio Category: Frankrijk blauwader

Persillé du Beaujolais

Persillé du Beaujolais Deze blauwe, gethermiseerde kaas van koemelk komt van de familie Lapierre in Villefranche-sur-Saône, wier ouders op het idee voor deze kaas kwamen. Villefranche-sur-Saône is het centrum voor de wijnen van de Beaujolais. In tegenstelling tot Fourme d'Ambert, wordt de wrongel van deze kaas wel geperst. Alvorens te doorspiesen met metalen pennen wordt…
Lees verder

Bleu de Laqueuille

Bleu de Laqueuille In 1850 ontwikkelde Antoine Roussel in Laqueuille deze op Bleu d'Auvergne gelijkende 50+ kaas van gepasteuriseerde koemelk. Tijdens het laten uitlekken van de jonge kaas wordt geen hoge druk gebruikt. De kaas heeft een natuurlijke, wat droge korst. De kaas rijpt nog minimaal 3 maanden te voor het op de markt gebracht…
Lees verder

Persillé du Malzieu

Persillé du Malzieu Een blauwaderkaas gemaakt van schapenmelk uit de streek Lozère en vernoemd naar het plaatsje Le Malzieu. De kaas lijkt een beetje op Roquefort, die kaas is wat romiger van structuur. Is le Persillé du Malzieu geschikt voor zwangere dames: JA!
Lees verder

Bleu du Queyras

Bleu du Queyras Bleu de Queyras (in de Zuid-Franse Alpen, nabij de Italiaanse grens) was vroeger ook een type Roquefort; ze kwamen beiden uit ongeveer dezelfde soort regio, werden beiden gemaakt van schapenmelk en rijpten ook in soortgelijke grotten. Er wordt hier en daar zelfs gemompeld dat deze kaas ooit 'Roquefort des Hautes Alpes' werd genoemd!…
Lees verder