Portfolio Category: Frankrijk blauwader

Bleu de Basque

Onetik is een halfharde blauwschimmelkaas uit Frans Baskenland. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde schapenmelk door de fromagerie Onetik. Zij verzamelen de schapenmelk van meer dan 150 boerderijen uit de regio en verwerken deze melk tot kaas.
Lees verder

Persillé du Malzieu

Persillé du Malzieu Een blauwaderkaas gemaakt van schapenmelk uit de streek Lozère en vernoemd naar het plaatsje Le Malzieu. De kaas lijkt een beetje op Roquefort, die kaas is wat romiger van structuur. Is le Persillé du Malzieu geschikt voor zwangere dames: JA!
Lees verder

Bleu du Queyras

Bleu du Queyras Bleu de Queyras (in de Zuid-Franse Alpen, nabij de Italiaanse grens) was vroeger ook een type Roquefort; ze kwamen beiden uit ongeveer dezelfde soort regio, werden beiden gemaakt van schapenmelk en rijpten ook in soortgelijke grotten. Er wordt hier en daar zelfs gemompeld dat deze kaas ooit 'Roquefort des Hautes Alpes' werd genoemd!…
Lees verder

Bleu des Causses AOP

Bleu des Causses AOP Deze blauwaderkaas van gethermiseerde  koemelk komt van de bekende kalkhoogvlakten in Zuid-Frankrijk in de departementen Lozère, Aveyron en Lot: les Causses. Het ontstaan van de Bleu des Causses is minder poëtisch dan die van andere blauwaderkazen. Tot 1925 namelijk werden alle blauwaderkazen die in deze regio geproduceerd werden onder de naam…
Lees verder