Portfolio Category: Engeland

Westcombe Cheddar

Westcombe Cheddar Cheddaring is een bepaalde manier van kaasmaken die de kaas lichter verteerbaar maakt. Tijdens de bereiding worden de blokken wrongel op elkaar gestapeld, regelmatig gekeerd en andersom gestapeld om de wei te laten verdwijnen. Boeren-Cheddar is gewikkeld in linnen dat tijdens de rijping grijs wordt door de schimmel. Herkomst: Somerset in zuidwest Engeland.…
Lees verder

Kirkham’s Lancashire

Kirkham's Lancashire Kirkham’ s Lancahire is geweldig! Een Britse klassieker! Nabij Goosnarch in Lancashire, Noordoost Engeland, staat de laatste boerderij ter wereld waar al drie generaties van rauwe melk Lancashirekaas wordt gemaakt. Bepalende kenmerken zijn de sappige, maar toch brokkelige textuur (door Graham Kirkham aangeduid als een 'buttery crumble') en de yoghurtachtige, heldere, gelaagde smaak. De…
Lees verder

Stichelton

Stichelton Joe Schneider maakt deze blauwe kaas van rauwe melk op Stichelton Dairy sinds 2006. Hij en de oprichter en directeur Randolph Hodgson van Neals Yard Dairy in Londen wilden een Stilton maken van rauwe melk, maar de SCA (Stilton Cheesemakers Association) weigerde hun verzoek en zo werd Stichelton geboren. De kaas wordt geproduceerd op…
Lees verder

Tunworth Soft Cheese

Tunworth Soft Cheese Als gevraagd wordt om Engelse kaas te noemen, zullen niet veel mensen verder komen dan Cheddar en Stilton. En dat is jammer, want er worden veel mooie kaassoorten in Engeland gemaakt. Neem bijvoorbeeld Tunworth, een door Stacey Hagen en Charlotte Spruce uit Herriard in Hampshire, een van gepasteuriseerde koemelk, handgemaakte kaas in de…
Lees verder