Tronchón van Queseria los Corrales

Print Friendly, PDF & Email

Tronchón van Queseria los Corrales

De producent:  Jose Luis begon zijn carrière als kaasmaker na jaren van grondig onderzoek van de geiten van zijn eigen veestapel. Met de melk waarmee hij nu werkt heeft hij een interessante variëteit aan kazen ontwikkeld, waarbij de nadruk vooral op de melkzuurstremming ligt. Queseria los Corrales biedt daarmee een interessante selectie van zachte geitenkazen.

De Tronchón is een rauwmelkse geitenkaas uit de regio te noorden van Valencia die ruim zestig dagen in kelders rijpt. Het traditionele (afgeknotte) gewicht/formaat van Tronchón is 1 kilo en wordt gemaakt met plantaardig stremsel. De kaas heeft een donker gekleurde, enigszins olieachtige, korst als gevolg van de behandeling met olijfolie. De binnenkant van de kaas is ivoor-wit en heeft 'kleine oogjes' die gelijkmatig zijn verdeeld. De samenhang tussen halfzacht en halfhard is afhankelijk van de mate van rijping.

De smaak is licht zoetig en licht zuur met een een bitterheid die op de smaak van artisjok lijkt, dat waarschijnlijk te wijten is aan het gebruik van het plantaardig stremsel.

 Is deze Tronchón geschikt voor zwangere dames? JA!