Terschellinger schapenkaas met zeekraal

Print Friendly, PDF & Email
  1. Terschellinger schapenkaas met zeekraal

In 2010 behaalden de makers met deze kaas de top 5 van beste kazen van Nederland!

Deze unieke, rauwmelkse schapenkaas komt van schapenboerderij de Zeekraal in Oosterend waar nog oorspronkelijk gewerkt wordt, en blinkt in kaasland uit door de heerlijke carameltonen in de smaak.  Jolanda en Gerben Bakker zijn samen verantwoordelijk voor deze lekkernij!

Zeekraal? Deze zilte groente groeit op de kweldergebieden op korte afstand van de boerderij en maakt de smaak van de kaas zuiver, smedig en kruidig. Maar omdat zeekraal verworden is tot een delicatesse voor de mens, moet het dier het met minder doen in de natuurlijke voeding. Om toch dat ziltige smaakje te behouden, wordt de zeekraal aan de kaas toegevoegd.  De rijping vindt plaats op een echt ambachtelijke manier. Hierdoor ontstaat een heel bijzonder product op een bijzondere locatie!

Is Terschellinger schapenkaas met zeekraal geschikt voor zwangere dames? JA!