Shropshire Blue

Print Friendly, PDF & Email

Er zijn twee verhalen:

1-Van origine komt deze blauwader kaas uit Schotland. Deze werd op het Ivernessesher castle bereid. Misschien lag het aan de naam ( Ivernessesher Blue), maar de productie werd stopgezet, het bleek geen succes. Via een omweg langs Leicester belandde de kaasmaker in Sommerset, waar hij met zijn receptuur aanklopte bij een Stilton fabriek..

2 - Dennis Biggins, overleden op 89 jarige leeftijd was een producent van Cheshire, met name Blue Cheshire. Hij ontwikkelde de receptuur. Heden te dage wordt Shropshire Blue zoals de kaas nu heet, gemaakt door een drietal producenten. Wij kiezen voor Colston Bassett, vanwege de smedigheid en frsiheid van de kaas. Gemaakt van gepasteuriseerde melk en bereid met dierlijk stremsel. De oranje kleur komt door toevoeging van anatto, een natuurlijke kleurstof uit het zaadje van de Orleaan.

De kaas heeft een rijping van 4 tot 5 maanden achter de rug.

Zwangerproof.