Reypenaer & Reypenaer VSOP

Print Friendly, PDF & Email

Reypenaer & Reypenaer VSOP

Reypenaer van één jaar oud wordt door de firma van Wijngaarden, een kleine kaasmakerij, op traditionele wijze geproduceerd. Dan wordt de kaas 1 jaar lang op historische wijze in het unieke microklimaat van het oude pakhuis in Woerden gerijpt met de natuurlijke verschillen in temperatuur en vochtigheid.

Het is een perfecte kaas voor het aperitief, om de avond of het diner mee te beginnen. Maar is ook heerlijk op de boterham. De lange nasmaak is een prikkeling voor de smaakpapillen.

Reypenaer is tijdens de prestigieuze International Cheese Awards in Nantwich in zowel 2005, 2007 als in 2009 uitgeroepen tot beste Goudse kaas van Nederland.

De Reypenaer V.S.O.P. wordt ook op diezelfde traditionele wijze geproduceerd. Maar nu rijpt de kaas 2 jaar lang op diezelfde historische wijze en in hetzelfde oude pakhuis in Woerden met de op natuurlijke wijze ontstane verschillen in temperatuur en vochtigheid.

Het is een kaas die smelt op de tong. In de nasmaak proeft u room, licht chocolade, licht noot en een beetje zoet. Deze kaas is niet alleen geschikt als dessert, maar ook om op elk gewenst moment met vrienden te genieten; het is een echte ‘avondkaas’ met een hoge genotsfactor.

Geschikt voor zwangere dames? JA!