Pont l’Eveque

Print Friendly, PDF & Email

Pont l'Évêque

Pont-l'Évêque is een rauwmelkse koemelkkaas van het type roodflora of gewassenkorstkaas. De kaas is afkomstig uit de Calvadosstreek in Normandië, wordt daar al sinds de 12e eeuw gemaakt en dankt zijn naam aan de plaats Pont-l'Évêque, waar een grote regionale kaasmarkt was. Het waren, in die dagen, de Cisterciënzer monniken die deze kaas ontwikkelden. Er zijn nog maar weinig producenten waar deze kaas vandaan komt. Pont l'Eveque heeft sinds 1976 het AOC-keurmerk.

Na het wassen van de korst ontstaat de roodflora en wordt het geborsteld en gedroogd. Daarna er een rijpingsperiode is van 45 dagen.  De kaas is vierkant en beige/oranje van kleur. De smaak is aromatisch met hooi tonen en licht stallerig. De korst kan wat zanderig zijn en wordt wanneer echt goed rijp niet meer meegegeten.

Niet zwangerproof.