Petit Doruvael

Print Friendly, PDF & Email

Petit Doruvael

Omdat Ad Vlooswijk uit Montfoort het helemaal zat was voor wat betreft de ruilverkaveling is hij lekker kaas gaan maken, een roodflorakaasje! Zo bedacht hij de naam Petit Doruvael, waar bij in die tijd DoRuVaEl een samenvoeging was van Door Ruilverkaveling Vaak Ellende. Later veranderde zijn zoon het in Door Ruilverkaveling Van Elders, dat klinkt vriendelijker, maar het slaat natuurlijk nergens op.

Veel experimenten met koemelk in de kaastobbe waren nodig om uiteindelijk tot deze gepasteuriseerde roodflorakaas met een gewassen korst te komen. Het geheim van de kaasmaker wordt niet verklapt, maar wat u wel mag weten is dat het uitgangspunt hun eersteklas melk is. De kaas heeft een hoog vochtge en rijpt in een ruimte waar de temperatuur op 15 graden wordt gehouden. De ruimte heeft een hoge luchtvochtigheid. Het eindresultaat is een gewassenkorstkaas met een delicate smaak die lijkt op een Trappistachtige kaas. De kaas krijgt zijn hoge kwaliteit door de strenge hygiëne en de continue controle, vanaf het melken tot en met de rijping van de kaas. Petit Doruvael werd in 2004 door een publieksjury uitgeroepen als winnaar van streekproduct het jaar.

Kaas-met-theecombinatie. Darjeeling van Dilmah: Zet de thee met gefilterd water of Spa blauw en op 90 graden om de mond te schonen. Serveer de thee in een wijnglas waarin alle aroma's goed los kunnen komen. Bovendien oogt het veel leuker dan een theeglas met oor. Door de thee is de mond warm; De kaas komt als het ware in een gespreid bedje!  Fris en romig, Smaken van boter en caramel.

Is Petit Doruvael geschikt voor zwangere dames? JA!