Persillé du Beaujolais

Print Friendly, PDF & Email

Persillé du Beaujolais

Deze blauwe, gethermiseerde kaas van koemelk komt van de familie Lapierre in Villefranche-sur-Saône, wier ouders op het idee voor deze kaas kwamen. Villefranche-sur-Saône is het centrum voor de wijnen van de Beaujolais.

In tegenstelling tot Fourme d'Ambert, wordt de wrongel van deze kaas wel geperst. Alvorens te doorspiesen met metalen pennen wordt deze kaas voorgerijpt. waardoor de kaas al smaak ontwikkelt vóór de blauwschimmel gaat groeien. De licht ivoorkleurige kaas is boterachtig, bijna als fudge, met een nootachtig aroma en zachte, evenwichtige smaak.

Persillé du Beaujolais laat zich vanzelfsprekend heerlijk combineren met de bekende wijnen uit de streek zoals een Morgon of Moulin a Vent. Ook heerlijk in combinatie met walnoten en verse, donkere kersen.

Is deze Persillé du Beaujolais geschikt voor zwangere dames? Ja!