Nero fumé

Print Friendly, PDF & Email

Nero fumé

Een gepasteuriseerde  koemelk kaas uit Veneto in noord Italië gemaakt door Sergio Moro.
De boerderij is al sinds 1930 in het bezit van de familie Moro  in die tijd werd de melk door de grootvader van Sergio gewoon verkocht. In 1980 besloot Sergio de oude tradities van het maken en rijpen van kaas uit deze regio weer nieuw leven in te blazen en aldus werd de eerste kaas geboren genoemd:  Latteria Moro.

Toen Betty en Martin in 2014 bij Sapori (een Italiaans kaasevenement georganiseerd door Valsana) een seminar over Dilmah thee en kaas gaven, raakte Sergio zo geïnspireerd dat hij op het idee kwam om kaas en thee bij de bereiding van een nieuwe kaas te combineren.

De kaas wordt licht gerookt om de korst goed te sluiten. Daarna volgt de rijping in de lapsang Souchon thee een gerookte thee uit China. Hierdoor ontstaat een licht-rokerige maar ook wat zoetige smaak.

zwangerproof.