Morlaccho aux morilles

Print Friendly, PDF & Email

Morlaccho is een typische kaas uit het gebergte Grappa in Veneto. Deze werd eigenlijk vooral door de polenta geroerd, als 'kook-kaas'. Tot Enrico Cattuzzo op zijn boerderij in Treviso de kaas verfijnde. Een rauwemelkse witschimmel kaas van melk van koeien die niet bijgevoerd worden met andere producten dan van eigen boerderij. De melk staat 4 tot 5 uur stil, om de verzuring in te zetten zonder toevoeging van zuursel. Na productie wordt de kaas op zijn minst 30 dagen gerijpt. De korst wordt dan licht wit en poederig, het zuivel voluptueus en licht elastisch. Met een zuivere roomsmaak en lichte tonen van gist en paddenstoelen is de kaas niet alleen meer een product om mee te koken maar geweldig op ieder kaasplateau. Betty vond hier eindelijk haar kaas in, welke ze kon verrijken met morilles. De kaas wordt uitgelepeld en een swirl van gefruite morilles met mascarpone gevuld. Dit op die pizza!!!
niet zwangerproof.