Langres

Print Friendly, PDF & Email

Langres

Een roodflora uit het zuidelijke puntje van de Champagne, tot het noordelijke deel van de Bourgogne. de meeste Langres zijn van gepasteuriseerde koemelk, de Langres van Monsieur Remillet is rauwemelks.

De roodflora cultuur wordt net als zuursel en stremsel aan de melk toegevoegd. De kaas wordt lactisch getremd ( dit is langzaam op lage temperatuur en zorgt voor het krijt-achtige zuivel van het kaasje) Direct na productie start me met het wassen van het fragiele kaasje. Dit zodat de roodbacterie haar werk kan doen.

1354705938_U108205

Vroeger verstopten de boeren deze kaasjes om de belasting te ontduiken die op de kaasproductie werd geheven.Doordat de boeren de kaasjes niet konden keren  ontstond er een kuiltje, la fontaine, genoemd. Om van de nood een deugd te maken, werd er vaak een scheutje Calvados of Armagnac in gedaan. Dit doen wij met een pipetje in het kaasje.

Smaak is intens en aromatisch, puissante zeggen de Fransen.

Niet zwangerproof