Gratte Paille

Print Friendly, PDF & Email

Gratte Paille

Deze witschimmelkaas van gepasteuriseerde koemelk is een zogenaamde triple-crèmekaas. Gratte betekent zoveel als schrapen en Paille is Frans voor stro. Deze volvette kaas met 70% vet (in de droge stof) is zo lekker dat u en uw tafelgenoten zullen strijden om het recht de kaas van het stro, waarop hij rijpt, af te schrapen. De kaas heeft een heerlijk mondgevoel door de triple-crème en de smaak is complex met een aroma van paddestoelen. Ach, deze moet u gewoon gegeten hebben!

Nota Bene: Om het vetgehalte uit te rekenen dient u de volgende formule toe te passen (vetgehalte in de droge stof x droge stof)/100 = absolute vetpercentage in %) Als u weet dat verse of zachte kaas 50% vet bevat volgt de volgende som: het  absolute vetpercentage is 70x50/100=35%.

Maar goed, klaar met die saaie wiskundige berekeningen, PROEVEN!

Is Gratte Paille geschikt voor zwanger dames? JA!