Colosso

Print Friendly, PDF & Email

Colosso is één van de kazen van Rutger Pekelharing en Marieke van Eyndhoven uit Lopikerkapel. Na zijn pensioen wilde Rutger leren kaasmaken. Dit kon bij een goede vriend in Italië. Vandaar de Italiaanse receptuur en namen. (Colosso komt van kolossaal= groots)

De melk voor de Colosso is gepasteuriseerde buffelmelk, afkomstig van een buffelfarm in Heusden. Het had wat voeten in aarde voor de kaas echt goed lukte, want buffelmelk is zeer rijk aan eiwitten, wat het maken van een blauwaderkaas niet vergemakkelijkte.

Uiteindelijk resulteerde het in enorme wielen van 12 kilo schitterende kaas, met een zeer smeuïg fondant-achtig zuivel, gelijkmatig dooradert.

De smaak is complex en geraffineerd, structuur heerlijk filmend, Boter, kokos, licht zilt, kruidig en tonen van laurier, hooi, drop, stal en pure chocolade. Licht aangename bitters op de achtergrond.

niet zwangerproof