Coeur du Berry

Print Friendly, PDF & Email

Coeur du Berry

Niet alleen is Coeur du Berry een fantastisch  kaasje in het rijtje hartvormige kazen, het heeft in dit geval zijn speciale vorm te danken aan het feit dat het in de buurt van een dorpje genaamd 'Saint Valentin' (tussen Châteauroux en Bourges in het midden van Frankrijk) ontstaan is.

'Saint Valentin?' Heeft dat iets te maken met Valentijnsdag? Nou ja, eigenlijk wel want sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw promoot het dorp zich als 'The Village of Love', waarbij het optimaal profiteert van de naam. Er is een Lovers 'Garden waar u letterlijk een boom kunt planten (figuurlijk doet u dt maar ergens anders!) en er is een jaarlijks festival rond Sint-Valentijnsdag. Vergeet de Eiffeltoren in Parijs of de grachten van Amsterdam! Dit is de plek om echt te laten zien hoeveel u van die ene speciale persoon houdt. U kunt zelfs uw huwelijk bevestigen en uw gelofte op de "boom van wensen" hangen.

Wat de kaas betreft; Coeur du Berry is een geitenkaas van ongepasteuriseerde geitenmelk met een pittige smaak gemaakt door Fromagerie Jacquin & Fils, een bedrijf dat al meer dan 60 jaar geitenkaas maakt.

Niet zwangerproof