Camembert aux cèpes

Print Friendly, PDF & Email

Camembert aux cèpes

Deze Camembert met eekhoorntjesbrood ontstaat op woensdag in de keuken van l'Amuse in IJmuiden waar Olga eerst de cèpes weekt in calvados en bouillon. Vervolgens brengt zij dit alles met wat gebakken uitjes aan de kook. Als het eekhoorntjesbrood helemaal doorweekt is worden de vaste bestanddelen eruit genomen, grof gehakt en wordt het vocht verder ingekookt. Als dat restant is afgekoeld wordt het gemengd met Mascarpone. Enkele van onze rauwmelkse Camemberts worden doormidden gesneden en ruim belegd met dit mengsel, bestrooid met wat zeezout en weer op elkaar gelegd.

Het takje rozemarijn bovenop is puur visueel en heeft geen enkel effect op de smaak van de kaas.

Is Camembert aux cèpes geschikt voor zwangere dames? NEE! Want het is gemaakt van ongepasteuriseerde koemelk en al te nuttigen vanaf 1 maand oud!