Brie de Melun AOC

Print Friendly, PDF & Email

Brie de Melun

Brie de Melun heeft het Europese AOC/AOP-keurmerk.

Het grote verschil tussen Brie de Melun en Brie de Meaux is niet alleen het aantal kilometers tussen deze twee plaatsen of het formaat (Brie de Melun is kleiner), er is ook een verschil in de bereiding: de melkzure gisting vindt in Melun al in de eerste 18 uur plaats terwijl dat in Meaux pas gebeurt tijdens de affinage. De Melun, die van ongepasteuriseerde melk gemaakt wordt, heeft ook een langere rijpingsperiode en ontwikkelt een totaal andere smaak; licht zilt en vooral aards. Door de voorrijping van de wrongel in de kaasmakerij, vermeerderen de natuurlijke bacteriƫn in de beginnende kaas zich enorm. Dat maakt dat later de witschimmelcultuur moeite heeft zich te manifesteren op de korst, er zullen altijd bruin-roze vlekken zichtbaar zijn. ( natuurlijke bacteriƫn in melk vechten tegen alles wat er van nature niet in thuis hoort )

Niet zwangerproof