Beaufort Alpage AOP

Print Friendly, PDF & Email

Beaufort Alpage AOP

De Beaufort Alpage AOP is één van de 44 Franse kaassoorten die het roodgele Europese AOP-keurmerk, dat sinds januari 2012 het AOC-label vervangt, mag voeren.

De kaas wordt gemaakt in een drietal valleien in de Savoie: de Beaufortain, de Tarentaise, de Maurienne en in een deel van de vallei van Arly.

'Alpage' slaat op het feit dat de koeien die de melk voor deze kaas leveren vanaf de lente tot in de herfst op de weides in de bergen grazen. Dit houdt in dat de kaas op traditionele wijze gemaakt is in een chalet gelegen op minimaal 1500 meter hoogte. De koeien daar worden tweemaal daags gemolken. De kruiden en de bloemen proef je weer terug in de kaas van ongepasteuriseerde melk. De smaak is nootachtig en vol.

Sinds 2012 heeft deze kaas het Europese AOC/AOP-keurmerk.
Deze kaas is zeer geschikt voor de fondue.

Kaas-met-Vermouthcombinatie. Mulassano Extra dry: Pas zeer recentelijk verkrijgbaar buiten Café Mulassano in Turijn. Hun recept is al meer dan 100 jaar oud De witte wijn wordt op smaak gebracht met de eigen essences die getrokken zijn uit verse kruiden. De anijs uit de kruidenmix komt naar voren; zilt en zoet in één!

Geschikt voor zwangere dames? JA