Bastiaansen Bûche affiné

Print Friendly, PDF & Email

Bastiaansen Bûche, affiné par l'Amuse

Bastiaansen in Molenschot (Noord-Brabant).

Hier maakt Bastiaansen haar specialiteiten waaronder de verse Bûche van gepasteuriseerde biologische geitenmelk. Bastiaansen werkt uitsluitend met vegetarisch stremsel. Dit heet microbieel stremsel en wordt gecreëerd uit schimmelculturen. De rollen verse geitenkaas worden gevacumeerd na productie en bij ons direct uitgepakt. dit om verzuring te voorkomen.

Dan liggen de kazen tussen alle franse zusjes op de rekken te rijpen zodat de Penicillium Glaucum zijn werk kan doen. Deze zacht grijze schimmelcultuur beschermd de kaas enigszins tegen uitdroging en geeft tevens een eigen smaak aan de kaas.

Door het rijpen verliest de bûche natuurlijk wel wat vocht: de kaas droogt van ruim 1 kilo in naar ongeveer 750 gram.

De kaas heeft na deze rijping een nootachtige lichte geitensmaak met frisse tonen.

Zwangerproof

Vegetarisch