Bastiaansen Authentique Koe

Print Friendly, PDF & Email

Bastiaansen Authentique Blue van Koemelk

Bastiaansen in Molenschot (Noord-Brabant) is een zeer gerespecteerde naam in de kaaswereld. Bastiaansen gebruikt een niet-dierlijk stremsel en draagt het vegetarisch keurmerk.

Deze Bastiaansen Bleu Authentique van gepasteuriseerde koemelk is een 'oorspronkelijke' 60+ blauwe-natuurkorstkaas die ongeveer 1,5 maand gerijpt heeft. De blauwschimmel wordt in poedervorm aan de wrongel toegevoegd. De Bastiaansen Koe, Bleu Authetique is groter dan het broertje van geitenmelk. De kaas is romig, een beetje zacht in het midden en met mooie blauwe aderen die de kaas een pittige, aardse noot geven. Het bijzondere aan deze kaas is dat de blauwschimmel ook de korst vormt. Deze natuurkorst is eetbaar, iets dat je bij de reguliere, met plastic gecoate kazen beter niet kunt verorberen.

De Authentique bleu is er dus in een geiten- en koeienvariant.

Een andere mooie combinatie (voor als alcohol uit den boze is) is die met groene jasmijnthee van Dilmah. Serveer de thee dan in een wijnglas om alle aroma's goed te laten loskomen. Bovendien ziet het er veel feestelijker uit dan een groot theeglas!

Geschikt voor zwangere dames? JA!