Banon Wolverlei

Print Friendly, PDF & Email

Banon Wolverlei

De Wolverleikaas komt van de 'oorspronkelijk werkende' geiten- en zorgboerderij Groot Windenberg in Vorden. Eigenaar Lars bouwde een splinternieuwe kaasmakerij die volledig voldoet aan de regels op het gebied van kwaliteit van de kaas, duurzaamheid en de strenge regels die in Europa gelden op het gebied van hygiëne.

De kaasmakerij is kleinschalig, men bereidt alles zelf en weet precies wat er gebeurt, van geit tot kaas. Door de verschillende manieren van bewerken, bijvoorbeeld een korte of juist langdurige rijping, door toevoeging van kruiden of door behandeling met pure distillaten ontstaat de brede verscheidenheid aan smaaknuances van de Wolverleikazen.
Voor de bereiding van alle kazen gebruikt men uitsluitend 'oorspronkelijke' ingrediënten.

De naam komt van het dorp Banon in het departement Alpes-de-Haute-Provence en ligt nabij de Mont Ventoux. Het seizoen van deze gepasteuriseerde kaas ligt tussen mei en november. De Banons Wolverlei zijn gemaakt naar Provençaals recept. Een zeer delicate en uitgesproken geitenkaas, bestrooid met bonenkruid, en verpakt in een met eau de vie doordrenkt blad van de tamme kastanje. Een zeer robuuste kaas die na enige dagen of na enkele weken rijping gegeten kan worden.

Is Banon Wolverlei geschikt voor zwangere dames? JA!