Banon Wolverlei

Print Friendly, PDF & Email

Banon Wolverlei

De Wolverlei kaas komt van de geiten- en zorgboerderij Groot Windenberg in Vorden. Eigenaar Lars bouwde een splinternieuwe kaasmakerij die volledig voldoet aan de regels op het gebied van kwaliteit van de kaas, duurzaamheid en de strenge regels die in Europa gelden op het gebied van hygiëne.

De kaasmakerij is kleinschalig, men bereidt alles zelf en weet precies wat er gebeurt, van geit tot kaas. Door de verschillende manieren van bewerken, bijvoorbeeld een korte of juist langdurige rijping, door toevoeging van kruiden of door behandeling met pure distillaten ontstaat de brede verscheidenheid aan smaaknuances van de Wolverlei kazen.
Voor de bereiding van alle kazen gebruikt men uitsluitend biologische melk van eigen kudde.

De naam komt van het dorp Banon in het departement Alpes-de-Haute-Provence en ligt nabij de Mont Ventoux. Naar recept van de Franse Banon nu uit Nederland. Het seizoen van deze gepasteuriseerde kaas ligt tussen mei en november. De Banons Wolverlei zijn gemaakt naar Provençaals recept. Een zeer delicate en uitgesproken geitenkaas, bestrooid met bonenkruid, en verpakt in een met brandewijn doordrenkt blad van de tamme kastanje. Een zeer robuuste kaas die na enige dagen of na enkele weken rijping gegeten kan worden.

Zwangerproof!