Bastiaansen Blauwe Koe

Print Friendly, PDF & Email

Bastiaansen Blauwe Koe

Bastiaansen in Molenschot (Noord-Brabant) is de kaasmakerij waar deze specialiteit vandaan komt. De gepasteuriseerde biologische melk wordt vegetarisch gestremd. Hiervoor wordt microbieel stremsel gebruikt. De kaas wordt net als Goudse beschermd met een coating.

Na een rijping van twee maanden komen de kazen op de markt. Bij ons liggen de kazen nog minimaal twee maanden extra te rijpen. Dit komt zowel de smaak als de structuur ten goede.

De smaak van de kaas, die licht zoet en nootachtig is, ontwikkelt tot iets zoeter met een licht knisperend zuivel.

Kaas-met-theecombinatie. Groene thee met Jasmijn van Dilmah: Zet de thee met gefilterd water en op 80 graden om bitters in de thee te voorkomen. Serveer de thee in een wijnglas waarin alle aroma's goed los kunnen komen. Door de thee is mond warm; De kaas komt als het ware in een gespreid bedje! Nootachtig en bloemig tegelijk.

Zwangerproof
Vegetarisch