Alp Blossom

Print Friendly, PDF & Email

Alp Blossom

Een prachtige kaas met een oorsprong in de Oostenrijkse bergen.

Deze kaas wordt door de coöperatie Sennerei Genossenschaft Huban in het plaatsje Doren gemaakt. Deze coöperatie is in 1901 als de eerste Oostenrijkse kaasopleiding opgericht .
Zij werken samen met 34 boeren die gemiddeld 15 koeien per boer hebben.

Deze koeien (vooral Brown-Swiss) grazen gedurende de lente en zomer in de bergen en krijgen daar veel kruiden en bloemetjes te eten die zorgen voor een volle, kruidige smaak in de kaas. Het Brown-Swiss ras werd gehouden voor zowel het vlees als de melk en staan bekend om hun hoge vet- en eiwitpercentages

Na zes maanden wordt de kaas vervoerd naar Kaeskuche, een oplegger in Beieren waar de kaas bedekt wordt met gedroogde, eetbare bloemen en kruiden die in deze regio groeien.

Alp Blossom heeft een rijke en volle smaak, met naar de korst toe nog bloemiger en grassiger wordt.

Is Alp Blossom geschikt voor zwangere dames? JA!