Alp Blossom

Print Friendly, PDF & Email

Alp Blossom

Een prachtige kaas met een oorsprong in de Oostenrijkse bergen.

Tegenwoordig wordt de kaas door Albert geproduceerd in de Algäu, Hij is een begenadigd kaasmaker die ook de  Duitse kazen maakt zoals Chiriboga Blue en Alex.

De melk komt van vooral Brown-Swiss koeien welke gedurende de lente en zomer in de bergen grazen. Ze eten daar veel kruiden en bloemetjes en die zorgen weer voor een volle kruidige smaak in de kaas. Het Brown-Swiss ras word gehouden voor zowel het vlees als de melk en staan bekend om hun hoge vet- en eiwitpercentages.

De korst voor Alp Blossem wordt tijdens de rijping eerst gewassen zodat de Linens bacterie zich ontwikkelt. Op deze licht kleverige korst worden dan de biologische eetbare bloemetjes geplakt.

Alp Blossom heeft een rijke, zoetige en volle smaak, met naar de korst toe nog bloemiger en grassiger wordt. leeftijd is gemiddeld 4 tot 6 maanden.

Zwangerproof