Portfolio Category: Italië

Robiola Pineta

Robiola Pineta De Robiola kent verschillende verschijningsvormen en kan van meerdere soorten melk gemaakt zijn of combinaties daarvan. Afhankelijk van de producent en de samenstelling van de kudde. Deze Robiola Pineta is een jong, vierkant en rauwmelkse gewassenkortstkaas van koemelk uit de Piëmonte, waarbij de kaas tijdens rijping en vervoer contact heeft met dennentakjes waardoor de smaak van…
Lees verder

Grana Padano DOC

Grana Padano DOC Een harde Italiaanse kaas van melk van op grasweiden grazende koeien die heel langzaam rijpt; Er zijn voorbeelden van zes jaar oude kazen die nog steeds fruitig en zoet zijn. Bovendien is de kaas niet zo vet als de Parmezaanse evenknie. De naam is afkomstig van Grana (korrels van de gemalen kaas) en…
Lees verder

Fontina

Fontina Deze, een wat zachte, strogele kaas van melk met een lichtzoete, nootachtige, intense smaak heeft kleine, ronde oogjes (gaatjes). Van oorsprong komt Fontina uit het noordwesten van Italië, uit Aosta, de hoofdstad van de autonome Italiaanse regio Valle d'Aosta. Fontina moet gemaakt worden van ongepasteuriseerde koemelk van één melkbeurt. Er zijn twee melkbeurten per dag. De…
Lees verder

Parmigiano-Reggiano, San Pietro

Parmigiano-Reggiano, San Pietro Deze Parmezaanse kaas wordt gemaakt door de coöperatieve kaasmakerij San Pietro (voluit: CASEIFICIO SOCIALE SAN PIETRO SOCIETA AGRICOLA COOPERATIVA) in het kleine bergdorp Benedello du Pavullo in de provincie Modena. Deze kaasmakerij produceert, van rauwe melk die afkomstig is van vijf boerderijen in de omgeving, slechts zes kazen per dag.  Voor 1 kilo…
Lees verder