Vacherin Fribourgeois AOP

Vacherin Fribourgeois AOP

Deze Zwitserse versie is één van de kaassoorten die het roodgele Europese AOP-keurmerk mag voeren.

Als streekproduct is Vacherin Fribourgeois AOP, van rauwe of licht verwarmde melk, een voorbeeld van subtiele smaken van de flora in de Alpen en de hoogvlakten rond Freiburg. Deze hoofdstad van het gelijknamige Zwitserse kanton Fribourg ligt op slechts 30 kilometer van Gruyére, waar de grote broer van deze Vacherin vandaan komt. In het verleden werd deze kaas voornamelijk gemaakt als de koeien niet voldoende melk gaven om Gruyère te maken. Voor Vacherin Fribourgeois is een liter of tachtig voldoende, terwijl er voor Gruyère vijf keer zoveel melk nodig is. Tegenwoordig is de kaas het hele jaar door verkrijgbaar. Een nootachtige halfharde kaas.

Mocht u 'smelten' voor deze kaas, gebruik het dan ook maar meteen, in combinatie met een gelijk deel Gruyère in de beste kaasfondue.

Is Vacherin Fribourgeois geschikt voor zwangere dames? JA!

Print Friendly