Saint-Félicien

Saint-Félicien

Een 60+ boerenkaasje van gepasteuriseerde of ongepasteuriseerde koemelk en de grotere variant van de Saint Marcellin, beiden afkomstig uit de Beaujolais waar deze kaas al sinds 1500 gemaakt wordt. Vroeger werd deze kaas uitsluitend van geitenmelk gemaakt, nu meestal van 100% koemelk. Eenmaal rijp, vertoont de eetbare korst hier en daar een grijzige schimmel. De Saint-Félicien is romiger dan de Saint-Marcellin en heeft een wat hoger vetgehalte. Door het grotere formaat verloopt het rijpingsproces anders. l'Amuse kiezen ze ervoor het kaasje in het zo herkenbare stenen bakje te laten rijpen. Dat maakt de kaas uiteindelijk vloeibaar en is daardoor heerlijk weg lepelen met je geliefde. De minimale rijpingstijd van Saint-Félicien is drie weken. Door de heerlijke frisheid van deze kaas met zijn aardse tonen zal niemand er genoeg van krijgen, zeker als er van die licht gekoelde Beaujolais Primeur nog wat over is van het hoofdgerecht.

Geschikt voor zwangere dames?

Print Friendly