Shropshire Blue

Print Friendly, PDF & Email

Shropshire Blue

Een van gepasteuriseerde koemelk gemaakte Engelse blauwschimmel uit het graafschap Nottinghamshire. De toegevoegde anatto (een kleurstof afkomstig uit de zaden van de orleaanboom) zorgt voor een lichte botertoets en perfecte smaakbalans. De kaas wordt van februari tot december geproduceerd en is ooit in het Schotse Inverness in de Castle Stuart Dairy geboren, maar het recept is verkocht aan Colston and Basset en wordt nu geproduceerd bij een Stiltonmakerij. De leeftijd varieert van 12 tot 24 weken.

Kaas-met-Vermouthcombinatie. Mulassano Extra dry: Pas zeer recentelijk verkrijgbaar buiten Café Mulassano in Turijn. Hun recept is al meer dan 100 jaar oud De witte wijn wordt op smaak gebracht met de eigen essences die getrokken zijn uit verse kruiden. Verrukkelijk! Laurier, kruiden en boter. Echt waar! 1+1=3.

Geschikt voor zwangere dames? JA!