Saint-Siméon

Print Friendly, PDF & Email

Saint-Siméon

Een rauwmelks, triple-crèmekaasje dat afkomstig is uit de regio ten noordoosten van Parijs, het Île-de-France. De korst wordt ingewreven met Rocciou, een natuurlijke kleurstof dat uit zaad van de oleander gewonnen wordt. Op de buitenkant ontwikkelt zich de witschimmel. Tijdens de bereiding wordt dubbele room handmatig, maar met een pollepel, toegevoegd om de rijkdom (en het vetgehalte van 60%) van deze kaas nog wat te verhogen.

De smaak valt te omschrijven als fris met een absolute zweem van paddestoelen.

Kaas-met-theecombinatie. Darjeeling van Dilmah: Zet de thee met gefilterd water of Spa blauw en op 90 graden om de mond te schonen. Serveer de thee in een wijnglas waarin alle aroma's goed los kunnen komen. Bovendien oogt het veel leuker dan een theeglas met oor. Door de thee is de mond warm; De kaas komt als het ware in een gespreid bedje!  Heerlijk notig en romig.

Is Saint-Siméon geschikt voor zwangere dames? NEEN!