Explorateur

Print Friendly, PDF & Email

Explorateur

Deze aristocratische roomkaas van gepasteuriseerde koemelk zag het levenslicht pas in 1958 toen de satelliet 'Explorer 1' door de Amerikanen in een baan om de aarde werd gebracht. De producenten zochten een actuele naam voor hun jongste kindje. Vandaar! Op het etiket staat de raket ook afgedrukt! Deze roomkaas kon ontstaan toen de regels voor dit soort kaas waren vastgelegd en waarin werd bepaald dat roomkaas een botervetgehalte moest hebben van 75%. Door voor het stremmen flink wat verse room aan de melk toe te voegen, ontstaat een kaasje dat bij u op tafel met gejuich zal worden ontvangen. l'Explorateur heeft de vorm van een trommeltje van ongeveer 250 - 270 gram. Heeft een lichte, donzige korst, is van binnen ivoorkleurig en heeft een heel zachte, romige textuur. De smaak die eerst zeer vol en mild is, wordt na rijping iets complexer.

Om het feest aan tafel compleet te maken trekt u gewoon een fles Vacqueyras open.

Geschikt voor zwangere dames? JA! Dus dames, vier het feestje lekker mee, maar geen alcohol natuurlijk!