l’Amuse Signature Brabander Geit

l'Amuse Signature Brabander Geit

Deze kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk die door de leden van een coöperatie in Noord-Brabant wordt aangeleverd aan de kaasmakerij. Er wordt een microbieel (vegetarisch) stremsel gebruikt waardoor deze kaas geschikt is voor vegetariërs.

Na de bereiding worden de kazen in een natuurpakhuis opgeslagen. Na die rijping volgt een strenge controle door Betty zelf.

  • Van 5 tot 7 maanden (= belegen).
  • Van 7 tot 9 maanden (= extra belegen)
  • Indien 18 maanden oud, wordt de kaas Overjarig genoemd. Deze seizoenskaas, die Black Betty genoemd wordt, is alléén aan het einde van het jaar verkrijgbaar.

Kaas-met-theecombinatie. Darjeeling van Dilmah: Zet de thee met gefilterd water of Spa blauw en op 90 graden om de mond te schonen. Serveer de thee in een wijnglas waarin alle aroma's goed los kunnen komen. Bovendien oogt het veel leuker dan een theeglas met oor. Door de thee is de mond warm; De kaas komt als het ware in een gespreid bedje! Een smaak met belegen karameltonen en rood fruit.

Leuk weetje: Wij weten allemaal dat 'wat je ver haalt, lekker is'. Dat weten ze in de VS ook. In maart won l'Amuse Signature Brabander Geit de verkiezing van Di Bruno March Madness.

Is Brabander Geit geschikt voor zwangere dames? JA!

Print Friendly