Farmhouse Cheddar

Print Friendly, PDF & Email

Farmhouse Cheddar

Cheddaring is een bepaalde manier van kaasmaken die de kaas lichter verteerbaar maakt. Tijdens de bereiding worden de blokken wrongel op elkaar gestapeld, regelmatig gekeerd en andersom gestapeld om de wei te laten verdwijnen.
Boeren-Cheddar is gewikkeld in linnen dat tijdens de rijping grijs wordt door de schimmel.
Herkomst: Somerset, zuidwest Engeland.
Melksoort: ongepasteuriseerde koemelk.
Leeftijd: vanaf 2 maanden.
Seizoen: het hele jaar door.
Smaakindicatie: pikant, aards, fris en geen vergelijk met gepasteuriseerde oranje fabrieks 'Cheddar'.

Kaas-met-theecombinatie. Darjeeling van Dilmah: Zet de thee met gefilterd water of Spa blauw en op 90 graden om de mond te schonen. Serveer de thee in een wijnglas waarin alle aroma's goed los kunnen komen. Bovendien oogt het veel leuker dan een theeglas met oor. Door de thee is de mond warm; De kaas komt als het ware in een gespreid bedje!  Een combi van houttonen en frisheid.

Geschikt voor zwangere dames? JA!