Délice de Bourgogne

Print Friendly, PDF & Email

Délice de Bourgogne

Deze allemansvriend(in) van gepasteuriseerde koemelk uit de Bourgogne is een zogenaamde 'Triple Crème met Witschimmelkorst' met een vetgehalte van 75%!

Tijdens de kaasbereiding wordt room toegevoegd om de rijkdom (en het vetgehalte) van deze 'Heerlijkheid' (=Délice) uit de Bourgogne tot het drievoudige (=triple) te verhogen. Dankzij de wijze van rijpen in de rijpingskast van Betty verwordt deze kaas tot een zeer toegankelijke, zelfs bijzonder lekkere kaas die uw kaasplankje alle eer aan doet.

Wilt u weten waarom deze kaas dan zo lekker is? Welnu, smaak zit in vet, en Délice de Bourgogne bevat, u las het al, ongeveer 75% vet. De kaas smeert bijna als boter. Dat moet u gewoon proeven. Laten we dit afspreken, op uw eerstvolgende kaasplankje ligt Délice en gelukkig kan deze kaas het hele jaar door genoten worden, liefst in combinatie met Champagne blanc de blancs, Chablis Grand Cru en witte Bourgognes als Meursault. Ach, als het toch een feestje moet worden . .

Is Délice de Bourgogne geschikt voor zwangere dames? JA! Dus dames, vier het feestje lekker mee!