Délice de Bourgogne

Délice de Bourgogne

Deze allemansvriend uit de Bourgogne van gepasteuriseerde koemelk is een zogenaamde 'Triple Crème Witschimmel' met een vetgehalte van 75%! en zou ontsproten zijn aan het brein van de beroemde 18e eeuwse gastronoom Jean-Anthelme Brillat-Savarin. Uit dat brein komt onder andere ook de uitspraak: 'Un repas sans fromage est une belle à laquelle il manque un oeil!' 

Tijdens de bereiding worden room en crème fraîche toegevoegd om de rijkdom (en het vetgehalte) van deze Heerlijkheid (=Délice) uit de Bourgogne nog wat te verhogen.

Gelukkig kan deze kaas het hele jaar door genoten worden, liefst in combinatie met Champagne blanc de blancs, Chablis Grand Cru en witte Bourgognes als Meursault. Ach, als het toch een feestje moet worden . .

Is Délice de Bourgogne geschikt voor zwangere dames? JA! Dus dames, vier het feestje lekker mee!

Print Friendly