Charolais de l’Argolay

Print Friendly, PDF & Email

Charolais de l'Argolay

Een schitterend boerenkaasje van ongepasteuriseerde geitenmelk uit de Bourgogne in de vorm van een tonnetje. Prachtig fris en fruitig van smaak. Na enige weken rijping krijgt de korst een natuurlijke blauw-witte schimmellaag. In het verleden werd deze kaas alleen door moeders en dochters gemaakt. De geschiedenis verhaalt alleen niet waarom! Waarschijnlijk is het iets van koeien (= Charolais) voor de mannen en die paar geiten, dat was mooi voor de dames. Maar ja!

Kaas-met-thee-combinatie: Een groene jasmijnthee van Dilmah blijkt heel goed bij dit geitenkaasje te passen, vanwege het gedeelde, bloemige karakter.

Kaas-met-wijncombinatie: 10 years old Tawny port van Taylor: een zachte, gerijpte Port die op 15 graden het best tot zijn recht komt. Balans! Beiden dansen om de aandacht!

Is deze kaas geschikt voor zwangere dames? NEE!