Chaource AOP

Chaource AOP

Chaource van ongepasteuriseerde koemelk is één van de 44 Franse kaassoorten sinds 1977 het AOP-keurmerk heeft. Dus de productie is strikt aan reglementen gebonden. De melk voor deze kaas is afkomstig van koeien uit de departementen Aube en Yonne.

Deze 50+kaas komt uit Champagne-Ardennes en Chablis en kan van zowel gepasteuriseerde als ongepasteuriseerde melk gemaakt zijn. Chaource wordt bereid met lactische stremming dat binnenin een korrelig zuiver geeft. Bij een perfect rijp kaasje vormt zich onder de korst een romig randje.

Begrijpelijkerwijs zijn de wijnen uit regio waar deze kaas vandaan komt, de Champagne en de Chablis (Premier en/of Grand Cru) bij uitstek geschikt om deze kaas te begeleiden.

Geschikt voor zwangere dames? Ongepasteuriseerd? NEE! Want gemaakt van ongepasteuriseerde melk en te nuttigen vanaf 1 maand oud!  Indien u de gepasteuriseerde versie hebt? JA!

 

Print Friendly