Chabis Wolverlei

Chabis Wolverlei

De Wolverleikaas komt van de 'oorspronkelijk werkende' geiten- en zorgboerderij Groot Windenberg in Vorden. Eigenaar Lars bouwde een splinternieuwe kaasmakerij die volledig voldoet aan de regels op het gebied van kwaliteit van de kaas, duurzaamheid en de strenge regels die in Europa gelden op het gebied van hygiëne.

De kaasmakerij is kleinschalig, men bereidt alles zelf en weet precies wat er gebeurt, van geit tot kaas. Door de verschillende manieren van bewerken, bijvoorbeeld een korte of juist langdurige rijping, door toevoeging van kruiden of door behandeling met pure distillaten ontstaat de brede verscheidenheid aan smaaknuances van de Wolverleikazen.
Voor de bereiding van alle kazen gebruikt men uitsluitend 'oorspronkelijke' ingrediënten.

De Chabis is een licht pikant, half gerijpt geitenkaasje van gepasteuriseerde melk met een witschimmelcultuur of kruiden, De smaak afhankelijk van de schimmel of de kruiden op de kaasjes.

Is Chabis Wolverlei geschikt voor zwangere dames? JA!

Print Friendly