Baastiaansen Blauwe Koe

Baastiaansen Blauwe Koe

Bastiaansen in Molenschot (Noord-Brabant) is een zeer gerespecteerde naam in de kaaswereld. Bastiaansen gebruikt een niet-dierlijk stremsel en draagt het vegetarisch keurmerk.

Een lekkere 'oorspronkelijk gemaakte' kaas, gemaakt van gepasteuriseerde 'oorspronkelijke' koemelk van het Gouda-type.

Normaal gesproken worden de kazen verkocht als ze twee maanden oud zijn maar bij Fromagerie l'Amuse wacht men tot de kazen vier maanden oud zijn.
De smaak van de kaas, die licht zoet en romig is, ontwikkelt tot iets zoeter met een licht knisperig zuivel.

Kaas-met-theecombinatie. Groene thee met Jasmijn van Dilmah: Zet de thee met gefilterd water en op 80 graden om bitters in de thee te voorkomen. Serveer de thee in een wijnglas waarin alle aroma's goed los kunnen komen. Door de thee is mond warm; De kaas komt als het ware in een gespreid bedje! Nootachtig en bloemig tegelijk.

Is Bastiaanse blauwe koe geschikt voor zwangeren?: JA
Vegetarisch: ja

Print Friendly