Andijker schapenkaas

Andijker schapenkaas 

Andijk ligt 'an de dijk' in de gemeente Medemblik in Noord-Holland. Hier wordt een harde schapenkaas gemaakt van gepasteuriseerde melk van ongeveer 800 schapen van het ras 'Nederlands Melkschaap'. Nico en Irma Verduin hebben een heel nieuw bedrijf opgezet waarbij het welzijn van de melkschapen leidend was voor de inrichting van de stallen.
Dit heeft bijvoorbeeld betrekking op royale en schone lig- en eetruimte, veel ventilatie en altijd voldoende daglicht.

Deze overjarige 50+kaas is bijna oranje van kleur door de gunstige bodemgesteldheid en de romige melk. Mede daardoor blijft de kaas goed snijdbaar.

Omdat de kaas gemaakt wordt bij een bedrijf in de buurt is het belangrijk om de melk in verband met het vervoer te pasteuriseren. Dat doet echter niets van de smaak af!

andijker-nieuw

Er is ook een versie van de Andijker Schapenkaas waar Fenegriek aan is toegevoegd. (op de foto links) maar dat is niet in de winkels te koop!

Geschikt voor zwangere dames? JA!

Print Friendly