Kok van de Maand

KOK VAN DE MAAND

In september 2017 beginnen we weer met 'De Kok Van De Maand'. Toen Fromagerie l'Amuse nog aan de Eksterlaan in Haarlem gevestigd was, nodigden we bekende koks, waaraan we ook kaas leverden, uit een recept te bedenken met één van onze kazen. Onderstaand vindt u drie voorbeelden daarvan.

Ter overbrugging naar de maand september beginnen we met de 'Zomerkok van de Maand' Ik mag alvast verklappen wie hij is en in welk restaurant hij werkt! Zijn naam is Giannis Dramountanis uit Rethymnon op Kreta en het zal u niet verbazen dat het een recept is waarin o.a. Feta een mooie hoofdrol speelt. www.alana-restaurant.gr. Dat u het weet!


Giannis Dramountanis

Restaurant Alana, sinds 2002 eigendom van Stelios Stavridakis, is een modern ingericht paradijs in het oude gedeelte van het stadje. Hij bracht de hoeveelheid stoelen terug van 200 naar 100 en ging zowel traditioneel als modern gecombineerd koken. Verrukt waren wij van de gebakken Feta in notenkorst met huisgemaakte vijgenconfiture. Dit recept van delen wij graag met u. (Wellicht maken wij het in de winkel waar u het ook kant en klaar kunt kopen).

Cees Helder:

In 1986 kocht Cees Helder samen met zijn Rosalie het toen afgebrande Parkheuvel. In 2002 ontving Cees met Parkheuvel zijn derde Michelinster en daarmee was hij de eerste chef-kok in Nederland die deze eer te beurt viel. Zijn Recept waarin onder andere Bleu des Causses vindt u hier.


Ron Blaauw:

Culinair ondernemer Ron Blaauw, van het (indertijd) gelijknamige Restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan den Amstel, met twee Michelin Sterren bekroond, maakte toen dit Recept voor ons: met ui, ossenstaart en Cabri-Ariegeois.


Andrès Delpeut:

Andrès Delpeut is ook geen vreemde in de wereld van de Michelinsterren; in 2000 ontving hij zijn eerste Michelinster met Restaurant De Roggebot. In zijn tijd als culinary director bij Brasserie Paardenburg werkte Delpeut samen met Ron Blaauw. Sinds 1 augustus 2016 zwaait hij de scepter als executive chef van Bridges, inspired by Ron Blaauw. Uit zijn tijd bij de Roggebot is dit Recept van luxe croutons met Banon en haricots verts.