Kok van de Maand

KOK VAN DE MAAND

We zijn weer begonnen we weer met 'De Kok Van De Maand'.

Toen Fromagerie l'Amuse nog aan de Eksterlaan in Haarlem gevestigd was nodigden we bekende koks, waaraan we ook kaas leverden, uit een recept te bedenken met één van onze kazen.


Oktober 2017: James Liuzza van DiBruno Brothers in Philadelphia USA

Ooit was er één winkel, opgericht door de vader van Emilio DiBruno in de wijk Little Italy, nu zijn ze vier schitterende winkels verder met een eigen lijn producten.
VERLEIDEN/ SEDUCTION!
Binnenkomend loopt het water in de mond, vis, vlees,  groente en fruit, charcuterie, kaas en traiteursgerechten. Her en der een bar om iets aan te eten en te drinken.
Wij zijn er trots op dat onze kazen daar verkocht worden: l’ Amuse Signature wordt in Little Italy beter verkocht wordt dan Parmigiano Reggiano.
Ter ere van ons bezoek aan hen, eerder dit jaar, creëerde chef James Liuzza de Duck Lover's Pizza.
Ben je geen eendenvleesliefhebber, dan word je dit spontaan!
Brabander Signature Geit is een extra belegen geitenkaas, gemaakt op een coöperatie in Brabant. Rustig rijpend op houten planken in een pakhuis waar het gemiddeld op 14 graden is, ontwikkelt de kaas haar volle nootachtige smaak. Hier vindt u het recept. We wensen u veel plezier bij zowel de bereiding van deze pizza als bij het nuttigen!

September 2017:
Edwin Roest van Het Roode Hert in Velsen-Zuid

Restaurant Het Roode Hert is voor de regio Zuid-Kennemerland al 44 jaar een begrip. Deze unieke, uit 1591 daterende herberg, is gevestigd in Velsen-Zuid, pal langs het Noordzeekanaal, een perfecte ambiance voor lunch en diner.

Jeroen van den Bogaerde en Edwin Roest staan garant voor een mooi en kwalitatief goed product, gerelateerd aan het seizoen. Zij vinden het een eer om hun gasten culinair te verwennen.  Het recept van de terrine van witlof, appel en Maroilles is het aandeel van chefkok Edwin Roest voor onze 'Kok van de Maand'  Hier vindt u het recept. We wensen u veel plezier bij zowel de bereiding als bij het nuttigen!


Zomerkok 2017: Giannis Dramountanis

Restaurant Alana, sinds 2002 eigendom van Stelios Stavridakis, is een modern ingericht paradijs in het oude gedeelte van het stadje Rethymnon. Hij bracht de hoeveelheid stoelen van 200 terug naar 100 en ging traditioneel, gecombineerd met modern, koken. Verrukt waren wij van de gebakken Feta in notenkorst met huisgemaakte vijgenconfiture.

Dit recept delen wij graag met u.


Onderstaand vindt u oudere recepten!

Cees Helder:

In 1986 kocht Cees Helder samen met zijn Rosalie het toen afgebrande Parkheuvel. In 2002 ontving Cees met Parkheuvel zijn derde Michelinster en daarmee was hij de eerste chef-kok in Nederland die deze eer te beurt viel.

Zijn recept waarin onder andere Bleu des Causses vindt u hier.


Ron Blaauw:

Culinair ondernemer Ron Blaauw, van het (indertijd) gelijknamige Restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan den Amstel, met twee Michelin Sterren bekroond.

Hij maakte toen dit recept voor ons: met ui, ossenstaart en Cabri-Ariegeois.


Andrès Delpeut:

Andrès Delpeut is ook geen vreemde in de wereld van de Michelinsterren; in 2000 ontving hij zijn eerste Michelinster met Restaurant De Roggebot. In zijn tijd als culinary director bij Brasserie Paardenburg werkte Delpeut samen met Ron Blaauw. Sinds 1 augustus 2016 zwaait hij de scepter als executive chef bij Bridges, inspired by Ron Blaauw.

Uit zijn tijd bij de Roggebot is dit recept van luxe croutons met Banon en haricots verts.